Časopis plný rad a nápadů o bytovém designu je Magazín LIVING.

Nečekaná návštěva? Nenechte se zaskočit

Příprava občerstvení by neměla zabrat hodně času a měla by být nenáročná, aby se do ní mohli zapojit více. Přitom se nadále věnovat vyprávění, plánování výletů, stanovačiek či dovolených. Co nabídnout nečekané návštěvě a přitom použít pouze základní suroviny, které najdete v lednici nebo komoře?

Nic nenavodí pohodovou letní náladu více než jednoduché italské speciality. Vždyť kdo by chtěl trávit hodiny u sporáku, když se dá chutný pokrm připravit během okamžiku. Italská kuchyně se vyznačuje svou jednoduchostí a přesto je plná inspirace. Nápaditost, se kterou dokáží Italové vytvářet své typické speciality s použitím snadno dostupných surovin, ji činí nejpoužívanější kuchyní světa. Těstoviny, sýry, rýže, ovoce, zelenina … toto vše jsou základní potraviny, které najdeme v kterékoliv české domácnosti.

Vsadit můžete i na salát caprese, který je svěží a chutný. Původ tohoto salátu je z italského ostrova Capri a všechny jeho ingredience jsou v barvách italské vlajky. Pro přípravu antipasti v podobě salátu caprese vám postačí jen rajčata, mozzarella, olivový olej, trocha koření a bazalka, která podtrhne jeho italskou chuť.

Italská gastronomie nabízí inspiraci pro každodenní vaření. Důraz klade na využívání kvalitních surovin a jednoduché kombinace. Italské jídla proto není zapotřebí zbytečně dochucovat. Když se nechceme omezit pouze na klasické caprese, můžeme připravit například těstovinový salát, který je nenáročný na přípravu a hotový je za pár minut. Všechny jeho ingredience se najdou v každé domácnosti a když do jeho přípravy zapojíte i své hosty, malé občerstvení je hned na stole.

ingredience:

150 g balení sýra Mozzarella Galbani Mini

250 g těstovin (ideálně mušličky)

200 g cherry rajčat

2 velké papriky

větvička tymiánu

čerstvá bazalka

olivový olej

balsamico

sůl

koření

Připravit doma chutnou bruschettu není také nic nemožné. Ideálně se hodí jako malé občerstvení k večernímu posezení s přáteli. Stačí pokud máte doma chléb nebo bagetu, kterou krátce osmahnete na olivovém oleji, obložíte pokrájenými cherry rajčaty s bazalkou. Osolíme a opepříme podle chuti a navrch pokladete plátky mozzarelly Galbani. Před podáváním ještě buschettu pokapejte olivovým olejem a dozdobte lístky čerstvé bazalky.

Related articles

Comments

Nejnovější články